MEDIA RESOURCES

Contact:

Alan Rindlisbacher
Director of Marketing

 

Logos

Download our Logo

Publications

Foundation Magazine

 

Interior Construction Specialists Complete Remodel of UVU Losee Center

Oct. 20, 2009

Interior Construction Specialists recently completed a remodel of the Losee Center at Utah Valley University (UVU) in Orem, Utah. Designed by Axis Architects, the newly renovated facility is an all-inclusive place for student services on UVU's campus and was designed to make students and staff feel welcome, comfortable and important.

Up until the opening of the new UVU Library, the Losee Center was the Losee Library. The facility is now known as the Losee Center for Student Success and centralizes more than 20 departments that play a part in student affairs in one spot on campus. All of the positions that counsel and advise students are located in the facility, which is also home to the UVU honors program and leadership and service learning centers.

ICS remodeled parts of the first, second and third floors, along with the entire fourth floor. Beautiful bamboo trim lies around the perimeter of the fourth floor complete with desks, benches, wing walls and soffits, offering a unique feel to the space.

The remodel work also included adding offices, conference rooms, better interview rooms and a new advisor training studio on the third floor. A central feature of the renovated facility is the spacious atrium, which is surrounded by windows and houses a cafe. The remodel also boasts several eco-friendly features, including upgraded air handlers that will circulate warm and cool air more efficiently, carbon-neutral carpet and offices with programmable diffusers which allow each occupant to control their environment more than is possible in other buildings. The mechanical and electrical systems were also reworked and upgraded.

Additionally, three old elevators were replaced with a new, single elevator that goes to each floor and is ADA and emergency compliant. The process was a major undertaking and involved cutting and excavating through the existing infrastructure and building a bridge to connect the elevator to the fourth floor. A new handicap accessible ramp and east entry were also built on the exterior of the building.

# # #